Nyvalda styrelsen från Årsmötet 2013

Om oss

Reumatikerföreningen Vetlanda finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen. Vi har 228 medlemmar som har många aktiviteter tillsammans.

Föreningen bildades 1977 och hade vid starten ett 30-tal medlemmar. I dag är medlemsantalet 228.

Verksamhetsområdet är Vetlanda kommun. Vi är en av åtta lokalföreningar i Jönköpings län och vi tillhör Reumatikerförbundet som har sitt kansli i Stockholm och är Sveriges största handikappsorganisation med över 60 000 medlemmar.

Reumatikerförbundet är viktigaste opinionsbildaren för drygt en miljon människor i Sverige som har en reumatisk sjukdom. Förbundet arbetar för en samhällsutveckling som ger alla reumatiker full delaktighet och jämlikhet inom alla samhällsklasser.

Reumatikerförbundet ger också stora bidrag till forskning. Under 2004 delades över 10 milj. kr ut till olika objekt avsedda att lösa frågor om reumatiska sjukdomar.

Som medlem i Din förening har Du möjlighet att påverka.

Som medlem träffar Du också andra på möten, i studiecirklar, vid träning i varmbassäng, vid motionsrundor m.m. Vår förenings viktigaste tillgång idag är den nya varmvattenbassängen i Vetlanda badhus.

Som medlem erhåller Du från förbundet tidningen Reumatiker Tidningen samt vår lokala medlemstidning AKTUELLT.

En viktig resurs är våra diagnosombud. Det betyder oerhört mycket att få dela sina tankar med andra i samma situation.

Föreningens styrelse har god kontakt med de kommunala beslutsfattarna och har även en representant i det kommunala handikappsrådet.

Vill Du bli medlem kontakta ansvarig för medlemsregistret eller någon av diagnosombuden. Se rubrik Kontakta oss!

Vårt mål är att alla reumatiker är fullt delaktiga och jämlika i samhället.
Vår förening är en del av Reumatikerförbundet, som har 200 föreningar över hela landet.

Som medlem träffar du personer med olika reumatiska sjukdomar som:

• får information
  • byter erfarenheter
  • får tips
  • har roligt tillsammans

Kontakta oss för mer information!

50 000 starka skäl att bli medlem

Bli medlem!